tirsdag 19. mai 2009

The Linking Miss


(også publisert som innlegg på www.verdidebatt.no 19.05.09 under samme tittel)

Her er Ida. Et internasjonalt forskningsteam under ledelse av Jørn H.Hurum ved Naturhistorisk Museum i Oslo, opplyser til dagens VGNett at hun trolig er svaret på hvordan vi utviklet oss fra aper til mennesker.

Verdens 8.underverk?
Det angivelig 47 millioner år gamle apeskjelettet, som visstnok har fått navnet Ida etter forskningsleder Hurums 6 år gamle datter, beskrives som intet mindre enn en historisk sensasjon som trolig kan løse menneskehetens store gåte. Ifølge forskerne kan fossilen komme til å forandre vår selvforståelse for alltid, og enkelte går så langt som å kalle den lille apen verdens 8. under.
Apen er for øvrig en jente på nesten 60 cm med en lang hale. Hun kan best sammenlignes med Herr Nilsson, apen til Pippi Langstrømpe, i form og utseende, ifølge Naturhistorisk museum. Hurum kan videre fortelle oss at Ida fortsatt har melketenner. Hun kan trolig plasseres i det tidlige apestadiet i menneskets evolusjonsrekke, opplyser han.

Ape-identitet
Enkelte har det svært så travelt med å få bekreftet sin egen identitet som apemenneske. Det holder altså ikke lenger med Tarzan og Mowgli, som det gjorde for noen av oss i barndommen. Nei, skal man finne meningen med livet må man grave seg stadig dypere ned i fossiler fra urtiden.
Spør du meg, har apefossilets kroppsform unektelig mer til felles med en eksklusiv russestokk fra en tidlig 17.mai-feiring, enn en av oss tilhørende arten Homo Saphiens. Likheten er absolutt alt annet enn slående med bildet av forskningslederen, selv om det dog skal medgis at intelligensnivået kan mistenkes for å være noenlunde likeverdig.. Den stolte forsker skryter også begeistret av at Idas bilde heretter blir å finne i alle historie-og lærebøker i norsk skole. Denne store nyhet må jo selvsagt våre etterkommere bli foret opp med fra tidlig barnsben av.
Undertegnede har svært vanskelig med å forstå at det skal være sånn stas å være av apeslekt, heller enn å være konstruert på underfullt vis i samme bilde som en fullkommen Skaper.

Verdiarv fra dyreriket
Hvilken verdi tilfører så denne revolusjonerende ”nyheten” et menneske som fødes inn i denne verden? Jo- at det etter alt å dømme faktisk ikke er verdt stort mer enn en ape. For når alt kommer til alt: Hva er det som egentlig gir mennesket verdi, og som gjør at et menneske utmerker seg i valør framfor andre dyriske skapninger? Dersom det nå er påvist at vi ikke er annet enn forvokste apekatter, hvem kan da påstå at det f.eks.er mer galt å ta livet av et menneske enn en ape? Dersom Skaperen er eliminert bort, og man foretrekker å hente sin verdiarv fra dyreriket, hvor henter man så sin moralske autoritet fra?

Monkey business
Den gamle bibelbokas påstander om at mennesket faktisk ble skapt ”..lite ringere enn Gud, med ære og herlighet kronte du ham”(Salm.8), har større aktualitet i dag enn noen gang tidligere. Apostelen er lettere oppgitt når han sier oss sannheten om den moderne vitenskapens håpløse forsøk på å erstatte Skaperen med det skapte:
”Med sine tanker endte de i tomhet, og deres uforstandige hjerter ble formørket. De påsto at de var kloke, men de endte i dårskap. De byttet ut den uforgjengelige Guds herlighet med bilder av forgjengelige mennesker, fugler, firbente dyr og krypdyr. De byttet ut Guds sannhet med løgn og tilba og dyrket det skapte istedenfor Skaperen, han som er velsignet i evighet. Amen.” (Rom.1:21-25).
At man nå mener seg å ha funnet ”det savnede ledd” mellom dyr og menneske, er en gedigen villfarelse som gjør seg fortjent til den omskrevne tittel: The Linking Miss! Det er dessverre all grunn til å frykte mer ”Monkey business” i tiden som kommer.
Og mot dårskapen kjemper som kjent endog gudene forgjeves.

1 kommentar:

  1. Hei du, Per. :-)
    Har du sett filmen om apen på National Geographic? Jeg så den i går. Er ikke så flink til å skrive som deg, ei heller til å huske detaljer korrekt. Men, det jeg sitter igjen med, mitt inntrykk, ja, den er grei.

    Det ser ut for meg som om de bruker ethvert funn, enhver ide, for å motarbeide tanken om at at det finnes en skaper, og i mange år har jo alt blitt brukt som endelig sannhet (av enkelte i forskningsbransjen), bortsett fra "missing link".

    Jeg kjente igjen mange metoder som blir brukt for å virke overbevisende. Dessverre, der det er mennesker, så blir slike metoder brukt, til all mulig overbevisning, (fra Jesus-troende også slikt), overfor andre, totalt respektløst, fordummer mennesker, manipulerer med halve sannheter som om de er endelige sannheter, manipulerer med musikk, osv.

    Filmen kommer sikkert til å bli sendt gang på gang, jeg synes den var verdt å se, selv om den til tider kjedet meg.

    Hilsen MTSS (May Tove)

    SvarSlett