søndag 11. juli 2010

Siempre con nosotros!


Med denne inskripsjon- en på sin T-skjorte hyllet den spanske målscorer- en Andres Iniesta sin avdøde Barcelona-kollega Dani Jarque, som omkom av hjertesvikt under en treningsleir for et knapt år tilbake. Iniesta vrengte gledesstrålende av seg topptrøya etter sin avgjørende scoring for Spania mot Nederland i VM-finalen, og til ære for sin venn blottla han den spanske teksten på brystet sitt foran øynene på milliarder av TV-seere: Siempre con nosotros! - ”Alltid med oss”.

”Alltid med oss!” er selvsagt billedlig ment: Det er kun minnet om den unge fotballspilleren som lever videre blant hans venner og kolleger. Men faktum er at Dani Jarque er ugjenkallelig død, for aldri mer å vende tilbake. Det er hardt å innse at en kjær person er borte for alltid. Alt man sitter tilbake med er minner fra en svunnen fortid. Forståelig nok klamrer man seg fast til lojaliteten og samholdet i laget, som om den døde fremdeles er en del av dem.

For 2000 år siden var det en annen finalespiller som triumferte langt ut i siste ekstraomgang. De fleste trodde både han og laget hans hadde tapt. Men da det så som mørkest ut, viste denne terminatoren seg fra en så langt ukjent side: Han hadde seiret. Ikke bare for seg selv, men på vegne av både sitt eget lag så vel som sine motstandere! Og det fineste av alt: Han lever i beste velgående! Alive and well, som amerikanerne sier.

Da avskjeden for hans jordiske liv var kommet, var det ikke hans lojale venner og medspillere som gav seg selv og hverandre et fattig trøstens ord: Alltid med oss! Det var faktisk ham selv som gav det mektige løftet: Jeg er med dere alle dager inntil verdens ende! Ordene kom heller ikke fra et forhistorisk spøkelse, men fra en mann som helt siden den gang har stadfestet sitt ord og manifestert sitt nærvær blant sitt folk.

”Alltid med oss” er for oss ikke en tom frase i de store oppturer eller nedturers time. Ei heller er det bare en vakker, følelsesladet klisjè uten reelt innhold og mening. Det er et velbegrunnet og veldig løfte fra en høyst levende mester, som gav alle hans daværende og nåværende venner håp i hverdagen og tro for framtiden. Finnes det noen om hvem vi kan si: ”Alltid med oss!”, så er det Ham! Og er det noen som kan si det med glede og visshet, så er det vel oss!

Derfor kan vi tillitsfullt si: Herren er min hjelper – jeg frykter ikke. Hva kan vel et menneske gjøre meg? (Hebr.13:6)

Siempre con nosotros!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar