søndag 11. juli 2010

En stor og forferdelig dag!


Idag, 11 juli 2010 vil Soccer City Stadion i Johannesburg på Afrikas sydspiss være gjenstand for hele verdens oppmerksomhet. Enorme spenninger og forventninger knyttes til hva som vil skje i VM-finalen. Sannsynligvis kommer flere neglebitende menneskers øyne til å se samtidig mot Sør-Afrika i dag enn noen gang tidligere i historien!

For de to europeiske landslagene som braker sammen i finalen vil årevis av forberedelser, beinhard trening og konkurranse nå sitt høydepunkt. De har begge betalt prisen for å kjempe om det største av alle fotballtrofeer ved å passere alle krevende faser av kvalifiseringer. For de fleste av spillerne, deres ledere og trenere vil dette utvilsomt være deres respektive karrierers definitive høydepunkt. Samtidig vil det bli det absolutte klimaks for alle deres millioner av fans og supportere verden over. Hele deres nasjons ære står på spill – for ikke å nevne de enorme økonomiske bonuser som venter vinnerne. Når den engelske dommeren Howard Webb blåser i fløyta i kveld kl 1930 lokal tid, gjenstår kun 90 minutter av høyfrekvent fotballaction fram til en etterlengtet seier for det mestscorende lag.

Alskens spådommer fra eksperter, blekkspruter og tippekuponger til tross: Ingen kan naturligvis forutsi noe skråsikkert om utfallet av den siste, store kampen i høytiden og om det blir spanjoler eller hollendere som stikker av med det høythengende Jules Rimet-trofeet. Til det er ballen for rund. Men en ting kan vi garantere med absolutt sikkerhet: Det vil bli både en stor og forferdelig dag!
Man kan saktens spørre seg: Hvordan en dag kan bli både fantastisk og forferdelig på samme tid? Svaret er åpenbart: For vinneren vil det bli en stor dag, men for taperen vil den bli forferdelig!

Å ha kjempet så lenge og hardt for å komme til finalen, for så å tape den siste og avgjørende matchen vil bli en selsom opplevelse. For taperne vil det derfor bli en fryktelig dag. For vinnerne derimot vil det trolig bli den største dag i deres liv. Spillere vil omfavne alt og alle, så vel som å kysse trofeet og gullmedaljene de alltid har drømt om. Deretter vil seieren bli feiret langt ut i de sene nattetimer samt i uker og måneder framover. Så lenge de lever vil de kunne se tilbake på denne begivenheten med stolthet og glede.

Denne dagen vil altså gå over i historien både som en stor og forferdelig dag. Hvordan dagen vil fortone seg for den enkelte, er imidlertid helt og fullt avhengig av hvilken side du er på. Nå sier Bibelen ingenting om fotball. Men den taler ganske klart om en dag av mye større betydning enn 11.juli 2010:

”Se, jeg sender dere profeten Elias, før Herrens dag kommer,
den store og forferdelige!”

(Malakias 4:5)

Mot slutten av sin profeti sier Malakias altså at når Herrens dag kommer, vil den bli både stor og forferdelig. Men det er snakk om samme dag! Og om det kommer til å bli en stor dag for deg, kommer an på hvilken side du er på. For de som elsker Herren og kjenner Ham er hver dag en seierens dag. Men for de som forkaster Hans kjærlighet vil den siste, avgjørende dagen medføre fryktelige konsekvenser.

Det er også grunn til å minne om at alle profetier om Jesu første komme ble oppfylt for to tusen år siden. Og hele universet holder nå pusten og venter – ikke bare på VM-finalen i kveld - men også på at profetiene om Hans andre komme skal oppfylles. Ingen vet eksakt når det vil skje, men en ting vi kan vite for visst er:
Det kommer både til å bli en stor og forferdelig dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar